Viktor Orban schimbă din temelii Constituţia Ungariei


8 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorieBy Gheorghe Cristian Paul UPDATE: Premierul ungar Viktor Orban a anunţat vineri la radioul public că guvernul Ungariei va iniţia o revizuire majoră a Constituţiei ţării în toamna acestui an, proces ce ar putea dura 12-18 luni, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Viktor Orban, un naţionalist de dreapta care a fost reales cu o majoritate covârşitoare de voturi la alegerile din aprilie anul acesta, nu a dat alte detalii despre amendamentele preconizate.

Citeşte şi: Atac virulent al lui Orban: ‘Schimbul de populaţie din Europa foloseşte unor speculatori precum Soros’

Potrivit lui Orban, discuţiile despre modificarea Constituţiei din 2011 vor începe în septembrie.

Partidul de la putere Fidesz, formaţiunea politică a lui Orban, deţine 133 din cele 199 de locuri în parlamentul Ungariei, ceea ce asigură majoritatea necesară de două treimi pentru modificarea oricărei legi.

”În toamnă vom lansa probabil o revizuire a Constituţiei, proces ce va dura un an, un an şi jumătate, în care vom analiza ce a funcţionat şi ce ar fi trebuit să funcţioneze, şi vom găsi eventuale deficienţe pe care trebuie să le remediem în noul text constituţional”, a declarat Orban.

După ce a ajuns la putere în 2010, Orban s-a folosit de mandatul său puternic în parlament pentru a rescrie Constituţia. Una dintre modificările criticate a fost restrângerea puterilor instanţei supreme în domeniile bugetar şi fiscal.

Citeşte şi: Erdogan spune că ar putea ridica starea de urgenţă şi va bombarda o ţară vecină

Ştire iniţială: Premierul ungar Viktor Orban a anunţat vineri la radioul public că guvernul Ungariei va iniţia o revizuire majoră a Constituţiei ţării în toamna acestui an, relatează agenţia Reuters.

Potrivit lui Orban, în septembrie va începe o discuţie despre modificările la Constituţia din 2011 şi că procesul ar putea dura până la un an şi jumătate.

Viktor Orban, un naţionalist de dreapta care a fost reales cu o majoritate covârşitoare de voturi la alegerile din aprilie anul acesta, nu a dat alte detalii despre amendamentele preconizate.

Articolul Viktor Orban schimbă din temelii Constituţia Ungariei apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/viktor-orban-schimba-temelii-constitutia-ungariei/

Comentarii