Un fotograf palestinian al AFP, rănit de armata israeliană în timpul unor confruntări în Fâşia Gaza


9 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorieBy Popescu Andreea Un fotograf palestinian care lucrează pentru Agenţia France-Presse a fost împuşcat vineri în picior după ce armata israeliană a deschis focul asupra protestatarilor în timpul unor confruntări în Fâşia Gaza, au declarat jurnalistul rănit şi Ministerul Sănătăţii din Gaza, relatează AFP, potrivit agerpres.
RapplerMohammed Abed al-Baba, care lucrează pentru AFP din anul 2000, a fost lovit de glonţ sub genunchi, în timp ce se afla la aproximativ 200 de metri de frontieră la est de Jabaliya (nord). El purta o vestă pe care se afla înscris „presa” şi o cască de protecţie.

Citește și : „Poziţia comună” a ţărilor europene din G7 este de a se opune reintegrării Rusiei (Angela Merkel)

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf al-Qodra, a declarat că fotograful palestinian a fost rănit de un foc de armă israelian. Fotograful a fost spitalizat la Jabaliya şi nu se află în pericol.

Armata israeliană nu a răspuns imediat la întrebările AFP privind acest incident.

Citește și : Iranul ”nu poate aştepta la nesfârşit” confirmarea menţinerii acordului în dosarul nuclear (Masoumeh Ebtekar)

Ciocnirile au avut loc între protestatari palestinieni şi soldaţi israelieni de-a lungul graniţei dintre Gaza şi Israel. Mohammed Abed al-Baba a fost atins de un foc de armă tras de partea israeliană atunci când s-a apropiat să fotografieze un rănit.

În Fâşia Gaza, aflată sub blocada israeliană şi egipteană, au loc din 30 martie confruntări de-a lungul frontierei. Cel puţin trei palestinieni au fost ucişi vineri de forţe israeliene, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Articolul Un fotograf palestinian al AFP, rănit de armata israeliană în timpul unor confruntări în Fâşia Gaza apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/fotograf-palestinian-afp-ranit-armata-israeliana-timpul-confruntari-fasia-gaza/

Comentarii