Un britanic cu origini irakiene, INCULPAT în Ungaria pentru trafic de persoane


8 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorieBy Gheorghe Cristian Paul Un cetăţean britanic de origine irakiană a fost inculpat de justiţia ungară pentru trafic de persoane, după ce a încercat că treacă un grup de migranţi de la graniţa cu Serbia spre vestul Europei în urmă cu aproape trei ani, a comunicat vineri o purtătoare de cuvânt a parchetului din comitatul ungar Csongrad, transmite MTI, potrivit agerpres.

Potrivit actului de inculpare, bărbatul a înghesuit 30 de migranţi într-un spaţiu de depozitare neventilat al unui camion cumpărat de la Budapesta.

Citeşte şi: Atac virulent al lui Orban: ‘Schimbul de populaţie din Europa foloseşte unor speculatori precum Soros’

Se crede că suspectul a preluat grupul de migranţi după ce aceştia fuseseră deja trecuţi peste ‘zona verde’ dintre Serbia şi Ungaria în ziua de 22 august 2015.

Călătoria de 30 de minute în spaţiul întunecat, supraîncălzit şi umed i-a supus pe migranţi suferinţelor atât fizice, cât şi psihice, spun procurorii.

Camionul supraîncărcat le-a atras atenţia poliţiştilor, care au încercat să-l legitimeze pe suspect, însă acesta a accelerat după ce a fost oprit.

Citeşte şi: Erdogan spune că ar putea ridica starea de urgenţă şi va bombarda o ţară vecină

În tentativa de a se sustrage poliţiei, şoferul a intrat de mai multe ori pe sens opus, camionul fiind aproape să se răstoarne.

Suspectul a sărit din autovehicul şi a reuşit să scape pe la Bordany, în sudul Ungariei. El a fost prins de autorităţile olandeze în iulie 2017.

Articolul Un britanic cu origini irakiene, INCULPAT în Ungaria pentru trafic de persoane apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/britanic-origini-irakiene-inculpat-ungaria-trafic-persoane/

Comentarii