Talibanii anunță încetarea focului timp de trei zile cu forţele afgane, la sfârşitul Ramadanului, pentru prima dată din 2011


9 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorieBy Popescu Andreea Talibanii au anunţat sâmbătă încetarea focului timp de trei zile cu forţele afgane, la sfârşitul Ramadanului, o premieră din 2001 şi care survine la două zile după ce preşedintele afgan Ashraf a anunţat o încetare unilaterală a focului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Totuşi, talibanii au adăugat într-un comunicat că îşi vor continua operaţiunile împotriva forţelor „ocupante” străine din ţară şi că se vor apăra apăra cu „virulenţă” dacă sunt atacaţi.

Citește și : „Poziţia comună” a ţărilor europene din G7 este de a se opune reintegrării Rusiei (Angela Merkel)

”Toţi mujahedinii au primit ordin să înceteze operaţiunile ofensive împotriva forţelor afgane în primele trei zile de Eid-el-Fitr (Sărbătoarea Sacrificiului), care urmează să înceapă la sfârşitul săptămânii viitoare şi marchează sfârşitul lunii de post la musulmani.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani, ale cărui oferte de pace au rămas fără răspuns până acum, a anunţat o încetare a focului unilaterală cu talibanii, dar nu cu gruparea jihadistă Statul Islamic. Armistiţiul urmează să înceapă, a spus el, în ”a 27-a zi de Ramadan (marţi) şi va continua până în a cincea zi de Eid-el-Fitr”, care va începe la sfârşitul săptămânii viitoare, ceea ce ar însemna că s-ar putea extinde între 12 şi 19 iunie.

Citește și : Iranul ”nu poate aştepta la nesfârşit” confirmarea menţinerii acordului în dosarul nuclear (Masoumeh Ebtekar)

Articolul Talibanii anunță încetarea focului timp de trei zile cu forţele afgane, la sfârşitul Ramadanului, pentru prima dată din 2011 apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/talibanii-anunta-incetarea-focului-timp-trei-zile-fortele-afgane-sfarsitul-ramadanului-prima-data-2011/

Comentarii