SUA : Numărul persoanelor care au trecut ilegal frontiera cu Mexic a crescut de trei ori față de aceeași luna din 2017


5 mai 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Știri și noutățiBy Popescu Andreea Departamentul american pentru Securitate Internă (DHS) a anunţat vineri că numărul persoanelor reţinute pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei dinspre Mexic a crescut de trei ori în aprilie 2018 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit cifrelor oficiale, 50.924 de persoane au fost reţinute de autorităţile americane în aprilie 2018 la frontiera dintre Mexic şi SUA, faţă de 15.766 în aprilie 2017. Nivelul din aprilie 2018 este cel mai ridicat înregistrat din 2014 pentru a patra lună a anului.

Citește și : Donald Trump afirmă că au fost stabilite data şi locul unde se va întâlni cu Kim Jong Un

‘Pentru al doilea an la rând, am consemnat mai mult de 500.000 de persoane care încercau să intre ilegal în Statele Unite’, a precizat Tyler Houlton, purtător de cuvânt al DHS, într-un comunicat.

‘Aceste cifre subliniază criza persistentă de securitate la frontiera noastră de sud-vest’, a mai indicat purtătorul de cuvânt.

‘Dacă intraţi ilegal în ţara noastră, aţi încălcat legea şi veţi fi deferiţi justiţiei’, îi avertizează DHS pe cei care încearcă să treacă fraudulos frontiera.

După instalarea sa în ianuarie 2017, administraţia Trump a înăsprit politica în materie de imigraţie, iar preşedintele continuă să insiste pentru construirea unui zid la graniţa cu Mexic.

Publicarea acestei statistici intervine la câteva zile după ce o caravană de solicitanţi de azil, care a provocat furia preşedintelui Donald Trump, a ajuns la frontiera cu SUA.

Citește și : Spania : Parlamentul regional catalan a votat legea care permite alegerea preşedintelui regional în absenţă

Puţin mai devreme în cursul săptămânii, Departamentul american al Justiţiei a informat că a arestat şi inculpat 11 membri ai acestui convoi, acuzaţi că au pătruns ilegal pe teritoriul SUA

Articolul SUA : Numărul persoanelor care au trecut ilegal frontiera cu Mexic a crescut de trei ori față de aceeași luna din 2017 apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/sua-numarul-persoanelor-trecut-ilegal-frontiera-mexic-crescut-trei-luna-2017/

Comentarii