Probleme mari cu legea pentru fosta președintă din Argentina


15 mai 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Știri și noutățiBy Gheorghe Cristian Paul Fosta preşedintă a Argentinei, Cristina Kirchner, şi cei doi copii ai săi au fost inculpaţi luni într-un nou dosar, pentru spălare de bani prin intermediul hotelurilor care le aparţin, a anunţat o sursă judiciară, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Familia Kirchner a dezvoltat „o reţea complexă de întreprinderi pentru a pune în circulaţie (…) o parte din beneficiile obţinute ca urmare a unei fraude împotriva statului”, potrivit unei hotărâri publicate de Centrul de informaţie judiciară al Curţii Supreme.

Citește și: Fundaţia pentru o Societate Deschisă, finanțată de Geoge Soros, îşi anunţă plecarea din Ungaria

Circa 800 de milioane de pesos (în jur de 31 de milioane de dolari) aparţinând Cristinei Kirchner, preşedintă a Argentinei din 2007 până în 2015, şi celor doi copii ai săi, Maximo şi Florencia, au fost de asemenea confiscaţi.

Magistratul a ordonat Băncii Centrale blocarea conturilor bancare ale celor opt persoane inculpate în acest dosar.

Potrivit judecătorului, acuzaţii au obţinut aceşti bani „prin atribuirea ilegală a majorităţii lucrărilor publice la o reţea rutieră din provincia Santa Cruz” (sud), fieful politic al fostului preşedinte Nestor Kirchner (2003-2007).

Printre alte persoane puse sub urmărire în acest dosar se numără şi Cristobal Lopez, fostul director al unui imperiu comercial din Argentina, în prezent aflat în detenţie pentru evaziune fiscală.

Fosta preşedintă Kirchner este la ora actuală senatoare, în timp ce fiul ei Maximo ocupă un post de deputat.

Dosarul, denumit „Hotesur” – de la numele societăţii care gestionează reţeaua hotelieră ce aparţine familiei Kirchner – a fost deschis în 2004, după o plângere depusă de o fostă deputată a opoziţiei, Margarita Stolbizer.

Citește și: Marina americană se aşteaptă la ‘o perioadă de incertitudine’ în Golf în ceea ce priveşte atitudinea Iranului

Cristina Kirchner şi cei doi copii ai săi sunt de asemenea inculpaţi pentru asociere ilegală şi spălare de bani în dosarul Los Sauces, o societate imobiliară a familiei.

Fosta preşedintă este urmărită şi pentru obstrucţionarea anchetei, în avantajul Iranului, asupra atentatului împotriva unei societăţi mutuale evreieşti, soldate în 1994 cu 85 de morţi şi 300 de răniţi.

Ea este inculpată şi în aşa-zisa afacere „dollar futur”, în care este acuzată că a cauzat statului un prejudiciu important în timpul unei operaţiuni de speculaţie asupra ratelor de schimb realizată de Banca Centrală a Argentinei în 2015.

Articolul Probleme mari cu legea pentru fosta președintă din Argentina apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/probleme-mari-legea-fosta-presedinta-argentina/

Comentarii