Politica UE privind migraţia, ‘cea mai mare provocare’ pentru guvernul de la Budapesta (Fidesz)


14 mai 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Știri și noutățiBy Gheorghe Cristian Paul Politica Uniunii Europene privind imigraţia este „cea mai mare provocare” pentru guvernul de la Budapesta, care „trebuie să-şi promoveze propria poziţie împotriva acestei politici”, a declarat luni pe postul public de televiziune ungar M1 liderul grupului parlamentar al Fidesz, partidul de guvernământ din Ungaria, transmite agenţia MTI, potrivit agerpres.

Mate Kocsis a subliniat că majoritatea de două treimi de care dispune Fidesz în parlament în urma alegerilor din aprilie oferă posibilitatea adoptării unui amendament vizând interzicerea „instalării străinilor în Ungaria fără consimţământul legislativului”.

Citeşte şi: Cuvântul Londrei ar putea pierde din valoare asupra politicii de securitate şi apărare a UE

Politicianul conservator a menţionat că un proiect în acest sens a eşuat în parlament în 2016 din cauză că formaţiunea naţionalistă radicală Jobbik a refuzat să-l susţină.

El şi-a exprimat totodată speranţa ca parlamentul să adopte pachetul legislativ cunoscut ca „Stop Soros” înainte de vacanţa de vară a legislatorilor, care începe în iulie.

Controversatul pachet legislativ numit astfel după finanţistul american de origine ungară George Soros prevede între altele, ca ministrul de interne să poată interzice acele ONG-uri care susţin migraţia şi prezintă un risc pentru securitatea naţională, precum şi impunerea unei taxe de 25% pe donaţiile din străinătate către ONG-urile care susţin migraţia în Ungaria. Scopul legii, conform guvernului, este descurajarea imigraţiei ilegale despre care premierul Viktor Orban afirmă că erodează stabilitatea europeană şi este susţinută în parte de Soros.

Citeşte şi: Preşedintele indonezian cere înăsprirea legii antiterorism

Articolul Politica UE privind migraţia, ‘cea mai mare provocare’ pentru guvernul de la Budapesta (Fidesz) apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/politica-ue-privind-migratia-provocare-guvernul-budapesta-fidesz/

Comentarii