Ploile torenţiale provoacă ravagii în Franţa. Un bărbat s-a înecat în propria maşină


5 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorieBy Gheorghe Cristian Paul Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost găsit mort marţi dimineaţă în vestul Franţei, înecat în maşina sa, în condiţiile în care ploile „diluviene” continuă să cadă asupra unei părţi a ţării, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, victima ar fi pierdut controlul vehiculului care s-a răsunat într-un curs de apă pe o şosea din Normandia, ca urmare a ploilor ce afectează această regiune a Franţei, potrivit autorităţilor locale.

#Thunderstorms & torrential rain have brought severe #floods to parts of France. These pictures were taken in the past 24 hours in Morlaix, Brittany (Credit: Fred Tanneau/Getty) Alina pic.twitter.com/5SxRg0NENF

— BBC Weather (@bbcweather) June 4, 2018

Citeşte şi: Iranul va informa AIEA despre creşterea capacităţii de îmbogăţire a uraniului

Şaisprezece departamente franceze din sud-vest, centru şi centru-est au fost plasate marţi în stare de alertă de furtună şi inundaţii, a anunţat Météo-France, care a avertizat că aceste fenomene vor continua pe tot parcursul săptămânii.

Atmosferă încărcată de electricitate, averse şi inundaţii locale: în departamentul Eure, unde a fost găsit înecat bărbatul în maşina sa, s-au înregistrat ploi de 30 – 50 mm şi chiar de 60 şi 80 mm în unele localităţi, în urma furtunilor de luni seară.

Haut-Rhin : l’autoroute coupée par une coulée de boue https://t.co/vcOsLralvm

— Le Parisien (@le_Parisien) June 4, 2018

Aversele au afectat localităţile din Haut-Rhin, în estul ţării, provocând alunecări de teren şi noroi care au blocat autostrada A36.

Dans le Haut-Rhin, une coulée de boue inonde l’A36 après les orages pic.twitter.com/fs0LdZceZF

— BFMTV (@BFMTV) June 5, 2018

Citeşte şi: Casa Albă a anunțat oficial data şi ora întâlnirii Trump-Kim

În acest departament a fost nevoie de peste 450 de intervenţii ale pompierilor pentru a degaja drumurile în urma căderilor de grindină.

Luna mai a fost o lună cu o mare instabilitate atmosferică şi descărcări electrice, cu impactul a 182.000 de fulgere, aproape dublu faţă de precedentul record (datând din mai 2009), notează Météo-France.

Articolul Ploile torenţiale provoacă ravagii în Franţa. Un bărbat s-a înecat în propria maşină apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/ploile-torentiale-provoaca-ravagii-franta-barbat-inecat-propria-masina/

Comentarii