Plante care alungă insectele și țânțarii


19 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Casa și GrădinaBy Gabriela Rubtov Grădina sau balconul sunt încântătoare atunci când adăpostesc flori, arbuști sau copaci înfloriți. Indiferent de anotimp, este bine să aveți plante care să vă bucure cu prezența lor colorată sau cu parfumul îmbietor.

Dar de multe ori apropierea de un lac înseamnă o vară chinuitoare din pricina țânțarilor. Dacă locuiți în oraș, există o sumedenie de insecte care vă tulbură tihna, începând cu nesuferitele muște sau alte zburătoare.

Înainte de a apela la insecticid, care poate dăuna copiilor mici sau animalelor de companie, există o soluție la îndemână: Plante și flori care vă scapă de insecte și vă decorează superb grădina sau balconul. Colorate, înmiresmate și ușor de întreținut, există o mare varietate de plante care au efecte dovedite contra țânțarilor și insectelor.

Lemongrass

  • Lemongrass sau citronella este o plantă cu aromă acidă de lămâie și aspect de ceapă verde, care ține la distanță țânțarii și muștele. Este simplu de cultivat, atât în grădina cât și în ghiveci.
  • Menta parfumată este utilă pentru a fi cultivată în grădina, puteți obține un ceai răcoritor sau o puneți vara în limonadă. Este eficientă contra insectelor mici și a țânțarilor.
  • Cimbrul este des cultivat în grădina de legume pentru uz culinar, dar îndepărtează și insectele. Conține uleiuri volatile care țin la distanță micii țânțari supărători. Cimbrul crește frumos în ghivece mici de asemenea, dacă nu aveți grădină își găsește locul și în bucătărie, la îndemână pentru a fi folosit în mâncăruri gustoase.
  • Busuiocul este o plantă aromată care nu necesită multă îngrijire, crește în zone nisipoase și nu trebuie udat des. Va aduce un stil mediteranean grădinii și va îndepărta muștele și insectele zburătoare. Puteți încerca să plasați câteva mici ghivece cu cimbru și busuioc pe pervazul de la bucătărie, veți avea mereu o zona parfumată acolo și le puteți folosi la gătit.

Citeşte şi Mini-grădina de ierburi aromatice

  • Levănțica este simbolul Provence, iar sudul Franței este faimos pentru culturile de lavandă. Acum puteți să va înfrumusețați grădina plantând butași de lavandă și în acest mod frumoasele inflorescente mov vor oferi un peisaj deosebit. Lavanda este folositoare și uscată, se pot pune buchetele de levănțică în camera, în aranjamente drăguțe, de unde își va revărsa parfumul și va îndepărta țânțarii din încăpere.
  • Modesta urzică nu trebuie înlăturată din grădina. Dacă aveți un colț mai neîngrijit, puteți lăsa în voie urzicile să năpădească un teren izolat. Vor acționa că o sperietoare pentru insecte.
  • Regina nopții este delicată și are un miros suav, ce se răspândește mai ales noaptea când e înflorită. Nu pare că ar alunga insecte, dar este una din plantele care nu trebuie să lipsească din grădina dumneavoastră. Puteți planta și iasomie sau roiniță, au efecte similare împotriva insectelor
  • Cătușnica sau Iarbă mâței este preferată de pisici pentru calitățile uleiului volatil. Insectele vor evita zona în care cultivați această plantă.
  • Plantele cultivate în grădina de legume, cum ar fi usturoiul, ceapa și mărarul, alungă și ele insectele și țânțarii.

MuşcataMuşcata

În apartament puteți ține plante cu flori care îndepărtează insectele. Mușcatele sunt renumite pentru efectele benefice și pentru frumusețea florilor divers colorate. Acestea alungă și țânțarii şi sunt preferate pentru dormitoare și locuri unde au acces insecte.

Plantele pot fi aliați de nădejde în alungarea insectelor supărătoare. O grădină plină de flori aromate va menține casă lipsită de țânțari, iar atmosfera va fi cu mult mai plăcută.

Articolul Plante care alungă insectele și țânțarii apare prima dată în Edifica.

Via: https://edifica.ro/despre-gradina/plante/plante-care-alunga-tantarii/

Comentarii