Miniștrii de externe din Liga Arabă se întâlnesc la Cairo pentru a discuta situația din Gaza


16 mai 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Știri și noutățiBy Gheorghe Cristian Paul Miniştrii de externe din ţările membre ale Ligii Arabe vor participa joi la Cairo la o reuniune extraordinară privind „agresiunea israeliană împotriva poporului palestinian”, a anunţat miercuri organizaţia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Forţele israeliene au ucis luni aproape 60 de protestatari palestinieni şi au rănit alţi 2.500 de-a lungul frontierei dintre Israel şi Fâşia Gaza. Aceste proteste au avut loc în ziua inaugurării la Ierusalim a ambasadei Statelor Unite în Israel.

Citește și: 4000 de angajați ai Google cer gigantului IT să nu mai colaboreze cu armata americană

Miercuri, delegaţii permanenţi ai Ligii Arabe urmează să participe la o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre iniţiativa Statelor Unite, descrisă de secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, drept „o încălcare clară a dreptului internaţional”.

Organizată la solicitarea Arabiei Saudite, reuniunea de joi de la sediul Ligii Arabe din Cairo vizează „să abordeze agresiunea israeliană împotriva poporului palestinian şi să ofere o reacţie la decizia ilegală a Statelor Unite de a-şi transfera ambasada la Ierusalim”, a declarat secretarul general adjunct al Ligii Arabe, Hossam Zaki.

Citește și: Coreea de Nord amenință că anulează summitul prevăzut la 12 iunie cu Donald Trump

Ahmed Aboul Gheit a condamnat marţi „masacrarea” palestinienilor din Gaza de către Israel. Organizaţia panarabă a cerut Curţii Penale Internaţionale (ICC) să înceapă o investigaţie.

Israelul a afirmat că a folosit forţa împotriva demonstranţilor palestinieni pentru a-şi apăra frontierele.

Articolul Miniștrii de externe din Liga Arabă se întâlnesc la Cairo pentru a discuta situația din Gaza apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/ministrii-externe-liga-araba-intalnesc-cairo-discuta-situatia-gaza/

Comentarii