Kievul vede în podul Kerci un mijloc prin care Rusia poate deplasa rapid trupe militare în Crimeea


7 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorieBy Gheorghe Cristian Paul Rusia a creat pe teritoriul Peninsulei Crimeea anexate Corpul 22 de armată şi şi-a suplimentat efectivele de aici, a declarat joi secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO), Olexandr Turcinov, potrivit căruia construcţia podului peste strâmtoarea Kerci permite acum Moscovei să-şi crească rapid contingentul militar din peninsulă, informează agenţia de presă ucraineană Unian, potrivit agerpres.

‘Ceea ce este foarte periculos e că podul Kerci face posibilă creşterea semnificativă a contingentului militar rus din Crimeea într-un timp scurt’, şi-a exprimat îngrijorarea Turcinov.

Citeşte şi: Vaticanul ‘se leapădă’ rând pe rând de preoţii pedofili

Ceremonia deschiderii secţiunii pentru transportul rutier al podului, care are şi o parte feroviară, a avut loc la 5 mai. Cu o lungime de 19 kilometri, ‘Podul Crimeii’ traversează strâmtoarea Kerci, un braţ între Marea Azov şi Marea Neagră, şi leagă Peninsula Kerci, în Crimeea, de Peninsula Taman, în sudul Rusiei. Până acum, ruşii nu puteau să ajungă în Crimeea decât cu vaporul sau trecând prin Ucraina.

Autorităţile militare ruse au anunţat în februarie înfiinţarea Corpului 22 de armată pe lângă Flota Rusiei din Marea Neagră.

‘La ora actuală, au fost create şi au trecut la instruirea militară Divizia 150-a motorizată din regiunea Rostov, Divizia a 42-a motorizată din Cecenia şi Corpul 22 de armată de pe lângă Flota rusă din Marea Neagră în Crimeea. În plus, a fost formată escadrila de elicoptere de atac Ka-52 în Krasnodar şi o serie de alte unităţi’, anunţase în 10 februarie comandantul Districtului militar Sud al Federaţiei Ruse, generalul Aleksandr Dvornikov, citat de RIA Novosti.

Citeşte şi: Kim Jong-Un a implorat ‘în genunchi’ pentru un summit cu Trump (Rudy Giuliani)

Articolul Kievul vede în podul Kerci un mijloc prin care Rusia poate deplasa rapid trupe militare în Crimeea apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/kievul-vede-podul-kerci-mijloc-rusia-poate-deplasa-rapid-trupe-militare-crimeea/

Comentarii