Kaspersky își mută o mare parte din servicii în Rusia


15 mai 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Știri și noutățiBy Gheorghe Cristian Paul Compania multinaţională Kaspersky Lab, cunoscută pentru softurile sale antivirus, îşi va transfera o importantă parte din servicii din Rusia în Elveţia, a anunţat marţi firma, care are sediul la Moscova şi a fost acuzată de SUA de spionaj în folosul Kremlinului, transmite AFP, potrivit agerpres.

Un comunicat al companiei precizează că este vorba în special de partea de „stocare şi prelucrare a datelor clienţilor din majoritatea regiunilor lumii, precum şi de integrare de software, mai ales a actualizărilor pentru detectarea ameninţărilor”.

Citește și: Talibanii atacă violent în Afganistan. Se dau lupte grele la Farah – VIDEO

Serviciile de integrare vor fi transferate la Zurich până la sfârşitul anului în curs, urmând ca până la sfârşitul anului viitor în oraşul elveţian să fie lansat un centru de stocare şi prelucrare a datelor utilizatorilor din Europa, America de Nord, Singapore, Australia, Japonia şi Coreea de Sud. Aceste activităţi vor fi supravegheate de un organism independent cu sediul în Elveţia, a cărui înfiinţare Kaspersky afirmă că o sprijină „fără scop lucrativ”.

O parte din servicii vor rămâne în Rusia, mai ales stocarea datelor utilizatorilor ruşi şi integrarea softurilor destinate pieţei ruse.

Ministerul american al securităţii interne a ordonat în septembrie anul trecut tuturor funcţionarilor federali să dezinstaleze programele antivirus de la Kaspersky, pe fondul suspiciunilor privind cooperarea acesteia cu Kremlinul, acuzaţii dezminţite de companie.

Citește și: Turcia şi Africa de Sud îşi recheamă ambasadorii din Israel

Luni, şi guvernul olandez a anunţat că a decis eliminarea programul antivirus ale Kaspersky „ca măsură de precauţie” şi că sfătuieşte companiile care asigură servicii vitale să procedeze la fel. Într-o scrisoare adresată parlamentului, ministrul olandez al justiţiei Ferdinand Grapperhaus a precizat că s-a luat această decizie deoarece guvernul rus are un „program cibernetic ofensiv care vizează între altele Olanda şi interese olandeze”, a transmis Reuters.

În decembrie, şi Centrul naţional britanic pentru securitate cibernetică a avertizat agenţiile şi organizaţiile să nu folosească aceste softuri în cazul în care deţin date clasificate care ar putea fi vizate de Kremlin.

Articolul Kaspersky își mută o mare parte din servicii în Rusia apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/kaspersky-isi-muta-o-mare-parte-din-servicii-in-rusia/

Comentarii