Hawaii. Sute de case au fost distruse de lava vulcanului Kilauea


6 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorieBy Gheorghe Cristian Paul Sute de case au fost distruse de lava vulcanului Kilauea din Hawaii, unul dintre cei mai activi de pe mapamond, au anunţat marţi autorităţile, citate de AFP, potrivit agerpres.

„Am pierdut sute de case la Kapoho Beach Lots şi Vacationland, dar nu avem o cifră exactă”, a indicat Janet Snyder, o purtătoare de cuvânt a comitatului Hawaii.

Citeşte şi: Summitul Trump-Kim, la Hotelul Capella, pe Insula Sentosa, în Singapore (Casa Albă)

Noile daune materiale se adaugă celor 117 case distruse, de la începutul erupţiei din 3 mai, ceea ce a determinat evacuarea a 2.500 de persoane, a precizat sursa. Ultimele două cartiere afectate de lavă au fost din timp evacuate.

Una dintre casele distruse este cea a primarului comitatului Hawaii, Harry Kim, a indicat purtătoarea de cuvânt citată.

Potrivit Observatorului vulcanilor din Hawaii, un survol efectuat în cursul zilei de marţi a confirmat că lava a acoperit complet golful Kapoho şi a inundat cea mai mare parte din Vacationland, acoperind între altele plaja Kapoho, cu excepţia părţii sale de nord.

O serie de seisme s-au înregistrat în insulă în cursul nopţii de luni spre marţi. Unul dintre acestea, cu magnitudinea de 5,5%, a provocat un nor de cenuşă.

Citeşte şi: SUA insistă: Iranul trebuie să oprească îmbogăţirea uraniului

Lava a acoperit o suprafaţă de aproape 20 kilometri pătraţi de când vulcanul a intrat în erupţie.

Kilauea este unul din cei cinci vulcani pe care îi numără insula Hawaii, cea mai mare din arhipelag.

Oamenii de ştiinţă cred că activitatea vulcanică ar putea să anunţe o erupţie majoră, similară celei de la mijlocul anilor 1920.

Nu există însă pericole pentru viaţa localnicilor, întrucât zonele rezidenţiale cele mai expuse au fost evacuate, iar regiunea în care se află vulcanul – în sud-estul insulei – nu este foarte populată.

Articolul Hawaii. Sute de case au fost distruse de lava vulcanului Kilauea apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/hawaii-sute-case-distruse-lava-vulcanului-kilauea/

Comentarii