Facebook a făcut publice postările private a 14 milioane de utilizatori


8 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorieBy Gheorghe Cristian Paul Postările a 14 milioane de utilizatori Facebook au putut fi văzute de oricine, deşi setările de intimitate nu prevedeau vizibilitatea publică a acestora.

Facebook a anunţat că un bug a modificat setările de intimitate ale postărilor a 14 milioane de utilizatori. Astfel, în loc să fie vizibile doar prietenilor, postările în cauză au putut fi văzute de toată lumea, informează news.ro.

Citeşte şi: Canada LEGALIZEAZĂ marijuana

Conform oficialilor companiei, au fost afectate postările publicate în perioada 18 – 27 mai. În acest moment problema este rezolvată iar setările de intimitate au revenit la normal.

Utilizatorii afectaţi vor primi o notificare pe Facebook care îi va înştiinţa legat de această problemă şi le va sugera să -şi revizuiască setările de intimitate ale postărilor din perioada în care acestea au fost alterate de bug.

Bug-ul a afectat setarea implicită pe care Facebook o atribuie postărilor noi. În mod normal, fără intervenţia utilizatorului, postările noi sunt setate de Facebook să poată fi văzute doar de prieteni. Bug-ul a modificat setarea de la „Prieteni” la „Public”.

Problema survine pe fondul a numeroase controverse în care gigantul american a fost implicat în ultima vreme. După scandalul Cambridge Analytica, când au fost compromise datele a 87 de milioane de utilizatori, Facebook a fost recent acuzată că a împărţit informaţiile pe care le are despre utilizatorii săi cu producătorii de smartphone-uri.

Citeşte şi: Erdogan spune că ar putea ridica starea de urgenţă şi va bombarda o ţară vecină

Articolul Facebook a făcut publice postările private a 14 milioane de utilizatori apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/facebook-facut-publice-postarile-private-14-milioane-utilizatori/

Comentarii