Emiratele Arabe Unite menţin presiunea împotriva Qatarului


7 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorieBy Gheorghe Cristian Paul Cele patru ţări arabe care boicotează Qatarul nu au nicio intenţie să-şi relaxeze presiunea, a afirmat joi un înalt responsabil al Emiratelor Arabe Unite (EAU), la un an de la începutul crizei în Golf, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Criza de încredere’ cu Qatarul persistă, iar adversarii săi nu intenţionează să-şi schimbe poziţia faţă de el, a subliniat ministrul de stat pentru afaceri externe al EAU, Anwar Gargash, într-o declaraţie publicată joi de cotidianul The National, apropiat de autorităţile din Abu Dhabi.

Citeşte şi: Vaticanul ‘se leapădă’ rând pe rând de preoţii pedofili

La 5 ianuarie 2017, Arabia Saudită, EAU, Bahrein şi Egipt şi-au întrerupt brusc toate relaţiile cu Qatarul pe care l-au acuzat că ‘sprijină mişcările teroriste’, preferând Iranul, şi subminează stabilitatea în regiune.

Qatar acţionează pentru ‘subminarea regimului din Bahrein’, ‘sponsorizează sistematic opoziţia saudită’ şi creează ‘platforme pentru promovarea rebeliunilor’, a explicat responsabilul diplomatic din EAU.

Potrivit acestuia, Qatarul se înşeală dacă crede că SUA sau alte puteri vor impune o reconciliere în regiune.

Citeşte şi: Kim Jong-Un a implorat ‘în genunchi’ pentru un summit cu Trump (Rudy Giuliani)

‘Nu se va întâmpla asta decât în cadrul CCG’, Consiliul de Cooperare al Golfului, care reuneşte şase monarhii petroliere arabe din regiune, între care şi Qatar, a adăugat Gargash, subliniind că o normalizare a relaţiilor cu Qatarul se poate face doar dacă Doha îşi ‘revizuieşte politicile în ceea ce priveşte sprijinirea extremiştilor şi destabilizarea regiunii’.

Qatarul respinge acuzaţiile adversarilor săi, apreciind că ei încearcă să-i pună politica externă ‘sub tutelă’.

La un an de la debutul crizei, ‘Qatarul şi poporul său sunt mai puternici’, a reacţionat într-o declaraţie ministrul afacerilor externe qatariot, şeicul Mohammed ben Abderrahmane Al-Thani.

Articolul Emiratele Arabe Unite menţin presiunea împotriva Qatarului apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/emiratele-arabe-unite-mentin-presiunea-impotriva-qatarului/

Comentarii