Doar trei din zece francezi apreciază politica lui Emmanuel Macron


6 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorieBy Gheorghe Cristian Paul Doar trei din zece francezi consideră că politica dusă de preşedintele Emmanuel Macron şi guvernul său este „corectă”, iar majoritatea apreciază că şeful statului şi executivul nu fac suficient pentru cei defavorizaţi, potrivit unui sondaj BVA publicat miercuri şi citat de France Presse, potrivit agerpres.

În timp ce 31% dintre francezii intervievaţi consideră „corectă” politica executivului, faţă de 37% a căror părere este contrară, procentajul este acelaşi ca în iunie 2013, la un an după intrarea în funcţie a lui François Hollande.

Citeşte şi: Summitul Trump-Kim, la Hotelul Capella, pe Insula Sentosa, în Singapore (Casa Albă)

55% dintre ei consideră că Emmanuel Macron şi guvernul său nu fac „suficient” pentru „cei mai defavorizaţi”, faţă de 11% pentru care ei fac „prea mult”, potrivit acestei investigaţii pentru La Tribune.

Printre altele, pentru 59% dintre respondenţi, există „prea multe ajutoare sociale în Franţa”, faţă de 39% care consideră contrariul. Guvernul a făcut la sfârşitul lunii mai declaraţii confuze privind o eventuală reducere a acestor ajutoare sociale.

Citeşte şi: SUA insistă: Iranul trebuie să oprească îmbogăţirea uraniului

Pentru 30%, prioritatea pentru reformă ar fi „reducerea duratei ajutoarelor”, iar pentru 9% „reducerea cuantumului” lor. 17% nu se pronunţă.

Sondajul a fost efectuat online în zilele de 4 şi 5 iunie pe un eşantion de 1.018 persoane în vârsta de 18 ani şi peste, prin metoda cotelor. Marja de eroare este de 1,4 la 3,1 puncte.

Articolul Doar trei din zece francezi apreciază politica lui Emmanuel Macron apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/trei-zece-francezi-apreciaza-politica-emmanuel-macron/

Comentarii