DIPLOMA 2019 aduce in fata publicului larg peste 120 de lucrari ale tinerilor artisti romani


3 octombrie 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Casa și GrădinaBy Otilia Ignat Editia cu numarul sase a festivalului DIPLOMA, un proiect initiat de The Institute si inspirat de UniCredit Bank, prezinta peste 120 de lucrari ale absolventilor de arhitectura, arte vizuale, arte decorative si design din toata tara. Astfel, vizitatorii festivalului au ocazia sa admire lucrarile tinerilor artisti inainte ca acestea sa fie expuse in galerii sau muzee locale si internationale.

DIPLOMA se desfasoara in intervalul 11-20 octombrie 2019, in Bucuresti, in cladirea monument istoric de pe Str. C.A. Rosetti nr. 3 (Piata George Enescu), redeschisa cu aceasta ocazie pentru publicul larg. Vernisajul expozitiei are loc vineri, 11 octombrie, incepand cu ora 19:00, si este inclus in circuitul Noaptea Alba a Galeriilor – NAG. Accesul este gratuit.

DIPLOMA, festivalul national al tinerilor artisti, reuneste anul acesta voci indraznete, care abordeaza in lucrarile lor conditia umana, anxietatea si individualitatea, exploreaza evolutia spirituala, dar si lumi mistice, suprarealiste. Inspirate de minimalism, deconstructivism, arta bizantina sau stilul Art Deco, lucrarile expuse la DIPLOMA 2019 se remarca prin originalitatea si preocuparea urmatoarei generatii de creativi de a avea impact asupra lumii in care traiesc.

Turul expozitional include lucrari de Arhitectura, Arhitectura de Interior, Urbanism, Design Grafic, Design Industrial si Design de Obiect, Fashion, Pictura, Sculptura, Arta Murala, Arte Textile, Ceramica – Sticla – Metal, Grafica sau Foto-Video.

In plus, pentru a marca parteneriatele strategice cu universitati de profil importante din Romania, DIPLOMA 2019 include trei expozitii capsula dedicate Universitatii de Vest Timisoara – care marcheaza 75 de ani de existenta, Universitatii Nationale de Arte Bucuresti (UNArte), care aniverseaza 50 de ani de la infiintarea primei sectii de invatamant superior de design in Romania si Universitatii de Arte si Design Cluj Napoca (UAD), care sarbatoreste la randul sau 25 de ani de Gala UAD Fashion Design.

Programul festivalului este completat de o serie de conferinte, Diploma Talks, organizate anul acesta sub forma de panel, dar si de un atelier de stickere imprimate prin tehnica linogravurii sustinut de artista Maria Balan, realizat in colaborare cu platforma feeder.ro. Conferintele Diploma Talks sunt dezvoltate alaturi de Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu si Ordinul Arhitectilor din Romania.

Prima conferinta din serie, Anatomia unui business creativ, are loc luni, 14 octombrie, la ora 11:00, in Amfiteatrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, Calea Grivitei nr. 28. Discutia este moderata de designerul Carla Szabo si urmata de o sesiune de raspunsuri la intrebarile si curiozitatile studentilor sau tinerilor absolventi. Inscrierea se face online, gratuit, aici.

Cea de-a doua conferinta face o incursiune in Piata de arta, pe 15 octombrie, incepand cu ora 11:00, tot in Amfiteatrul UNarte si reuneste galeristi, curatori si specialisti din Romania, panel urmat de Q&A. Inscrierea se face online, gratuit, aici.

Ultima din serie, conferinta Modalitati de exercitare a meseriei de arhitect are loc pe 16 octombrie, de la ora 16:30, in Sala Frescelor a Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu. Moderator va fi Raluca Munteanu, arhitect si vicepresedinte OAR, iar evenimentul va fi urmat de o sesiune de intrebari si raspunsuri. Inscrierea se face online, gratuit, aici.

Atelierul de stickere imprimate prin tehnica linogravurii sustinut de Maria Balan se desfasoara pe data de 17 octombrie, in intervalul 16:00-18:00, in spatiul expozitiei centrale a festivalului, Str. C.A. Rosetti nr. 3. Inscrierea este gratuita si se face prin trimiterea unui email la adresa [email protected] Mesajul trebuie sa contina numele participantului, adresa de email si numarul de telefon. Locurile sunt limitate. Workshopul este organizat in colaborare cu platforma feeder.ro.

La acestea se adauga petreceri si intalniri menite sa incurajeze dialogul multidisciplinar, dar si sa apropie un public cat mai numeros de creatiile, lucrarile si conceptele semnate de tinerii artisti.

Universitatile partenere la editia DIPLOMA de anul acesta sunt: Universitatea Nationala de Arte Bucuresti | Facultatea de Arte Decorative si Design, Facultatea de Arte Plastice, Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca | Facultatea de Arte Decorative si Design, Facultatea de Arte Plastice, Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” Iasi | Facultatea de Arte Vizuale si Design, Universitatea din Oradea | Facultatea de Arte, Facultatea de Constructii si Arhitectura, Universitatea Politehnica Timisoara | Facultatea de Arhitectura si Urbanism, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti | Facultatea De Horticultura, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca | Facultatea de Arhitectura si Urbanism, Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” Iasi | Facultatea de Arhitectura G. M. Cantacuzino si Universitatea de Vest din Timisoara | Facultatea de Arte si Design.

DIPLOMA 2019 prezinta cele mai bune lucrari de absolvire ale viitoarei generatii de artisti si creativi, absolventi ai tuturor facultatilor vocational-creative din Romania, precum artele plastice, artele decorative, arhitectura si designul, selectate de catre un board creativ, care reuneste in acest an peste 40 de seniori in domenii creative: arhitecti, designeri, galeristi, manageri culturali, urbanisti, fotografi, stilisti, redactori, antreprenori, graficieni, profesionisti activi si dedicati ariei lor. Mai multe detalii despre acestia se gasesc aici.

Festivalul DIPLOMA reprezinta contextul ideal pentru publicul larg de a descoperi noua generatie de artisti si creativi din Romania inainte ca acestia sa devina celebri. In plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piata de arta si cu mediul profesional la care aspira.

Mai multe informatii despre DIPLOMA sunt disponibile pe diplomafestival.ro

Parteneri DIPLOMA 2019:

Un proiect: The Institute

Inspirat de: UniCredit Bank

Co-producator: Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Expo Arte

Parteneri: illy, Liliac, San Marco

Parteneri institutionali: Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei

Parteneri media strategici: Rock FM, Radio Romania Cultural, feeder.ro

Parteneri media: Arhitext, Designist, Glamour, Igloo, IQads, Modernism, Molecule F, Revista Atelierul, RFI Romania, Sapte seri, V Fair, TPS ENGAGE, Zeppelin, Zile si Nopti.

Creatie: Radu Manelici (Faber Studio)

Furnizori oficiali: 360Revolution, kaustik, ove.ro

Partener de monitorizare: mediaTRUST Romania

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: Ana Paun, [email protected], 0723 750 722.

The post DIPLOMA 2019 aduce in fata publicului larg peste 120 de lucrari ale tinerilor artisti romani appeared first on Casa și Grădina.

Via: https://www.casa-gradina.ro/diploma-2019-aduce-in-fata-publicului-larg-peste-120-de-lucrari-ale-tinerilor-artisti-romani/

Comentarii