Cum păstrăm şi întreţinem bijuteriile de familie în casă


1 iulie 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Casa și Grădina


By Edifica Colierul bunicii, inelul de logodnă al stră-străbunicii, ceasul de buzunar al unchiului şi alte bijuterii de epocă ajunse în posesia ta trebuie păstrate cu mare atenţie, întrucât dincolo de încărcătura lor sentimentală au şi o mare valoare financiară.

Poate că tocmai ai primit un prea frumos inel de logodnă şi eşti atât de încântată de el încât ai vrea să îl porţi non-stop. Totuşi, bijuteriile au şi ele nevoie de momentele lor de repaus, nu de alta dar nu întotdeauna un inel cu diamante se va potrivi cu ţinuta pe care o alegi. Şi atunci va trebui să îi găseşti un spaţiu de depozitare adecvat.

Bijuteriile ar trebui păstrate într-un loc curat şi uscat, cum ar fi o cutie de bijuterii sau un săculeţ din bumbac căptuşit care să poată fi închis bine, aşa încât să nu poată pătrunde praful sau umezeala.

Însă de obicei când cumperi un inel cu diamante, spre exemplu, vei primi şi o casetă specială în care să îl păstrezi. Este realizată dintr-un material dur la exterior şi moale la interior. Astfel de cutiuţe reprezintă cel mai bun mod de a păstra bijuteriile de familie şi cele personale, întrucât au fost proiectate special pentru ca accesoriile preţioase să arate bine pentru mult timp.

Când ai multe bijuterii care trebuie organizate aşa într-un fel încât să fie ţinute în ordine, dar şi să îţi fie uşor să le alegi atunci când trebuie să le asortezi unei ţinute, cel mai bine este să cumperi o cutie specială, cu multe compartimente, cu multe sertare mici, aşa încât să le poţi separa. În plus, o astfel de cutie îţi va permite să păstrezi separat anumite bijuterii, aşa încât acestea să nu se atingă, să nu se zgârie una de cealaltă şi să nu se încurce.
Cum păstrezi un inel de logodnă din aur alb
Prima ta grijă când vine vorba despre mult râvnitul inel de logodnă din aur alb este legată fix de modul în care îl vei păstra pentru a te putea bucura de el toată viaţa. Aurul este un material relativ maleabil, care poate fi uşor deteriorat prin zgâriere. Pentru a evita să îl transformi într-un banal gablonţ păstrează-l singur fie în cutia originală, fie într-un săculeţ moale pe care îl găseşti la orice magazin de bijuterii.
Cum păstrezi bijuteriile de argint
Locul în care păstrezi bijuteriile din argint trebuie să fie perfect uscat, departe de umiditate, dar şi de aer. Există nişte cutii speciale căptuşite cu un material rezistent. În plus, evită pe cât posibil ca bijuteriile din argint să atingă obiecte din cauciuc, întrucât sulful conţinut de acest material va păta argintul.
Cum păstrezi diamantele
Un diamant este o piatră foarte dură, astfel că atunci când este depozitat în mod necorespunzător, poate zgâria alte pietre preţioase precum rubine, smaralde şi safire. De asemenea, diamantele pot zgâria argintul, aurul şi platina. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să îl păstrezi într-un săculeţ moale.
Cum păstrezi bijuteriile vechi
Un colier pe care l-a purtat mama la nuntă ori un inel de logodnă din aur galben primit de bunica de la bunicul, în tinereţile lor, sunt piese de care nu îţi vei dori să te desparţi vreodată. În primul rând, e de preferat să le cureţi, întrucât în timp ele pot acumula praf, murdărie. Un bijutier profesionist va şti ce substanţe să folosească aşa încât să nu deterioreze nici metalele preţioase, nici pietrele. Apoi, aşează-le în cutii căptuşite cu burete şi catifea şi acoperite ermetic, aşa încât să stea departe de lumină şi de aer cât timp nu sunt purtate.

Articolul Cum păstrăm şi întreţinem bijuteriile de familie în casă a fost publicat prima dată pe
Edifica.

Via: https://edifica.ro/practic/sfaturi/cum-pastram-si-intretinem-bijuteriile-de-familie-casa/

Comentarii