Cum menții locuința răcoroasă vara în timp ce economisești energie electrică?


19 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Casa și Grădina


By Alina Neamtu În sezonul rece, cu toții așteptăm venirea căldurii, însă canicula ne afectează atât starea de spirit, cât și sănătatea. Este foarte important să ne menținem locuința răcoroasă în această perioadă, în special dacă în aceasta se află și persoane în vârstă, copii sau animale de companie.

Iată cum îți poți menține locuința răcoroasă și în același timp să faci economii la energia electrică.
#1 Schimbă-ți aparatul de aer condiționat
Chiar dacă acesta încă funcționează bine, dacă este vechi cel mai probabil consumă mai mult curent. Schimbându-l cu unul dintr-o clasă energetică superioară vei putea face economii semnificative.
#2 Folosește aparatul de aer condiționat în mod inteligent
Multe persoane au tendința să țină aparatul pornit mare parte a zilei la o temperatură medie. Dacă vrei ca facturile tale să fie mai mici, însă, e recomandat să pornești aparatul mai rar, dar la o temperatură mai joasă. De exemplu, atunci când simți că în casă s-a făcut prea cald, pornește aparatul la 16-18 grade timp de 5-10 minute.
#3 Aerisește în momentele potrivite
Ține geamurile deschise seara, noaptea și dimineața, iar în restul zilei închide-le. În felul acesta, vei aerisi locuința, dar nu vei permite aerului cald să intre.
#4 Înlocuiește becurile incandescente cu cele fluorescente
Știai că aproximativ 90% din energia utilizată de becurile incandescente este transformată în căldură? În plus, acestea consumă mai mult curent, iar facturile tale sunt mai mari.
#5 Folosește un dezumidificator
În mod normal, atunci când corpul transpiră, transpirația se evaporă și te răcorești. Însă dacă locuiești într-o zonă cu multă umiditate, transpirația nu se evaporă; în schimb, hainele se lipesc pe tine, iar corpul se simte cald și lipicios. Un dezumidificator ajută la eliminarea excesului de umiditate din aer, ceea ce te face să te simți mai rece chiar și la temperaturi mai ridicate.

Citește și: Aparatele de aer condiționat: cum le alegi și întreții

Sursă foto: iStock

The post Cum menții locuința răcoroasă vara în timp ce economisești energie electrică? appeared first on Casa și Grădina.

Via: https://www.casa-gradina.ro/cum-mentii-locuinta-racoroasa-vara-in-timp-ce-economisesti-energie-electrica/

Comentarii