Ciocniri violente între palestinieni şi israelieni înainte de deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim


14 mai 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Știri și noutățiBy Gheorghe Cristian Paul Soldaţi israelieni şi manifestanţi palestinieni au fost implicaţi luni dimineaţă în confruntări la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, 22 de palestinieni fiind răniţi, dintre care doi se află în stare gravă, cu câteva ore înaintea inaugurării ambasadei SUA la Ierusalim, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Mii de palestinieni s-au adunat luni dimineaţă în diferite puncte din apropierea frontierei dintre Fâşia Gaza şi Israel, iar grupuri mici dintre ei au încercat să se apropie periculos de bariera de securitate păzită de armata israeliană.

🇵🇸#Palestine : Palestinians moving towards the eastern borders of Gaza to participate in the March of Return .#GreatReturnMarch pic.twitter.com/YDSYeNoC4O

— Great Return March (@GreatReturnMa) May 14, 2018

Citeşte şi: Cuvântul Londrei ar putea pierde din valoare asupra politicii de securitate şi apărare a UE

Pe de altă parte, serviciul de securitate intern israelian – Shin Bet – a anunţat că membri ai mişcării palestiniene Hamas intenţionează să treacă gardul de la frontiera cu Israelul dacă demonstranţii palestinieni doboară bariera de securitate.

”Militanţii terorişti Hamas nu au permisiunea de a se apropia de gard, de teamă că vor fi ucişi sau capturaţi de forţele armate israeliene, cu excepţia cazului în care gardul va cădea. Atunci, sub acoperirea mulţimii, ei vor încerca să intre în Israel cu arme şi să comită atacuri”, se arată într-o declaraţie a Shin Bet, în urma mărturisirii făcute de un presupus membru al mişcării Hamas.

A few minutes ago, IDF jets once again distributed leaflets warning against approaching the security fence, attempting to sabotage it or to carry out terror attacks pic.twitter.com/dJcBcUYiiz

— IDF (@IDFSpokesperson) May 14, 2018

În urmă cu câteva zile, Israelul a anunţat că mişcarea Hamas, care controlează Fâşia Gaza, încearcă să întreprindă atacuri în zona gardului de la graniţă şi în cele din urmă împotriva comunităţilor evreieşti de la graniţă.

Citeşte şi: Preşedintele indonezian cere înăsprirea legii antiterorism

Organizaţiile pentru drepturile omului susţin că folosirea forţei de către armata israeliană este disproporţionată faţă de ameninţarea reprezentată de palestinieni, care aruncă pietre şi cocteiluri Molotov şi incendiază anvelope de maşină.

Transferul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim concretizează promisiunea făcută la 6 decembrie anul trecut de preşedintele american Donald Trump, când acesta a anunţat şi recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a statului Israel – decizie ce a marcat o ruptură faţă de ultimele decenii de diplomaţie americană şi care a generat satisfacţie în rândul israelienilor şi mânie printre palestinieni.

Articolul Ciocniri violente între palestinieni şi israelieni înainte de deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/ciocniri-violente-palestinieni-israelieni-deschiderea-ambasadei-sua-ierusalim/

Comentarii