BRD - Groupe Societe Generale, profit in creştere cu 26% în T1 2018


4 mai 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Știri și noutăți


BRD – Groupe Societe Generale (BRD) a anunţat un profit net de 414 milioane de lei, în primele trei luni ale anului 2018, în creştere cu 26% faţă de perioada similară a anului anterior. Evoluţia pozitivă a fost influenţată de creşterea solidă a veniturilor, cheltuielilor operaţionale cvasi stabile şi a costului de risc pozitiv.

Numărul de clienţi activi a crescut cu peste 37.000, iar creditele nete au urcat cu +6%, până la 30,4 miliarde de lei.

Venitul net bancar la nivel consolidat a urcat cu 11,4%, până la 724 de milioane de lei, crescând pe toate principalele categorii de venituri. Veniturile nete din dobânzi au înregistrat o creştere de 14,2%, datorită efectului de volum pozitiv şi tendinţei ascendente a dobânzilor. Veniturile nete din comisioane au urcat cu 5,2%, benefiiciind de creşterea numărului de tranzacţii şi de venituri mai mari din servicii de custodie şi depozitare.

„Primul trimestru al anului 2018 a fost foarte dinamic, dupa cum arată creşterea continuă a creditelor, a depozitelor şi a volumului de tranzacţii, care, împreună cu ratele de dobândă favorabile din piaţă, au dus la o creştere de două cifre a venitului net bancar. Pe viitor, vom continua să îmbunătăţim experienţa şi satisfacţia clienţilor, prin menţinerea ritmului investiţiilor în digitalizare şi prin intermediul evoluţiei continue a modelului nostru de afaceri”, a declarat Francois Bloch, Directorul general al BRD Groupe Societe Generale.

Via: http://www.keysfin.com//#!/Pages/News/NewsDetails&title=brd-groupe-societe-generale-profit-in-crestere-cu-26-in-t1-2018

Comentarii