Armata israeliană prezintă imagini din satelit ale unor ţinte militare iraniene din Siria


12 mai 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Știri și noutățiBy Popescu Andreea Armata israeliană a prezentat vineri imagini din satelit ale unor ţinte despre care susţine că sunt obiective militare iraniene din Siria, atacate joi în cadrul unei operaţiuni denumite „Castelul de cărţi de joc”, informează AFP. Conform sursei citate, fotografiile prezintă patru centre de informaţii iraniene, un complex militar şi unul logistic, potrivit agerpres.

Israelul a lovit joi dimineaţa în zeci de locuri în Siria şi a afirmat că este vorba de represalii la lansarea de către forţele iraniene din Siria a circa 20 de rachete, către poziţii de pe înălţimile Golan. Joi seara, armata israeliană a dat publicităţii înregistrarea video a unei lovituri care a distrus o baterie antiaeriană siriană de tip SA22, care atacase avioanele israeliene implicate în operaţiune. Potrivit ministerului rus al apărării, a fost vorba de 28 de avioane F-15 şi F-16, iar Israelul a anunţat că toate au revenit la bază fără avarii.

Citește și : Preşedintele comitetului ce acordă premiile Pulitzer demisionează după acuzațiile de hărţuire sexuală

Vineri, Iranul a respins acuzaţiile israeliene. AFP menţionează că dacă acestea s-ar confirma, ar fi primul atac iranian asupra unui teritoriu controlat de Israel.

Articolul Armata israeliană prezintă imagini din satelit ale unor ţinte militare iraniene din Siria apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/armata-israeliana-prezinta-imagini-satelit-tinte-militare-iraniene-siria/

Comentarii