7 secrete pentru crearea unui dormitor romantic Feng Shui


4 aprilie 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Casa și GrădinaBy Alina Andrei Când vă gândiţi la Feng Shui, romantismul nu este chiar primul lucru care vă vine în minte. Principiile Feng Shui sunt legate, în primul rând, de îmbunătăţirea spaţiilor de locuit, inclusiv, sau mai ales, a dormitorului, încăperea magică în care ne încărcăm cu energie şi ne petrecem, practic, cel mai mult timp din viaţă. Elementele Feng Shui sunt menite să aducă energia potrivită (sau ”qi-ul/chi-ul”) pentru fiecare cameră din locuinţa noastră. Culorile şi elementele acestei practici se concentrează pe multe domenii ale vieţii noastre, inclusiv armonie familială, creativitate şi dragoste. Bazându-se pe teoria celor 5 elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) şi pe principiile yin şi yang experţii feng-shui încearcă să reechilibreze forţele care se manifestă local pentru a ameliora, sănătatea, prosperitatea şi comportamentul oamenilor.
Citește și Echilibru și poziticism. 10 reguli Feng Shui de urmat în amenajarea casei
Vestea bună este că puteţi crea un dormitor Feng Shui cu doar câteva modificări simple. Toate obiectele folosite la amenajarea dormitorului influenţează calitatea energiei din dormitor, care la rândul ei afectează calitatea somnului. Pentru a beneficia de cât multă energie pozitivă, ar fi indicat să ţinem cont şi de regulile Feng Shui de amenajare, care sunt uşor de aplicat şi nu presupun cheltuieli costisitoare. Acestea se referă strict la respectarea unor principii cât se poate de simple în privinţa mobilei, a poziţiei patului, decoraţiunilor, oglinzilor, plantelor, culorilor, a tablourilor, dar şi a altor remedii ale acestei practici.

Elementele Feng Shui care creează o atmosferă romantică şi relaxantă pentru dormitorul dvs.

1. Începeţi cu o schemă de culori romantice

Conform artei Feng Shui, pentru crearea unui ambient relaxant şi odihnitor, decorul dormitorului trebuie să fie axat pe o paletă cromatică în nuanţe deschise, luminoase şi tonuri pastelate, asociate energiei feminine Yin (care reprezintă tăcerea şi întunericul, fiind flexibilă, receptivă, prudentă, maternă, liniştită şi plină de căldură). Variantele parcă nu se mai termină: alb, crem, galben pal, ivoire, verde sau bleu pal, culoarea piersicii sau a caisei, roz pudrat, lila delicat, şi lista poate continua. Pe lângă gama de culori extrem de permisivă şi nuanţele pastel, energia Yin este reprezentată şi de culori cu efect calmant, cum ar fi: albastru, violet sau verde.

dormitor romantic feng shui

Nu trebuie să ne ferim nici de energia masculină Yang (care reprezintă lumina şi ziua, fiind puternică, impulsivă, rece, calculată, aventuroasă şi independentă), reprezentată de culorile ceva mai vizibile: galben, roşu, portocaliu etc. Acesta din urmă va fi folosită, însă, doar în calitate de accent cromatic, sub forma ţesăturilor, a micilor accesorii şi decoraţiuni, sau cel mult pentru accentuarea pronunţată a unui perete. În opinia specialiştilor Feng Shui un dormitor perfect este cel în amenajarea căruia au fost folosite cantităţile corecte de culori Yin şi Yang, doar în acest fel energia feminină intrând într-o relaţie echilibrată cu cea masculină.
Citește și Sfaturi Feng Shui pentru atragerea iubirii și romantismului
Un alt aspect pe care trebuie să-l aveţi în vedere atunci când alegeţi culorile pentru amenajarea dormitorului este energia care ne guvernează pe fiecare dintre noi. Dacă sunteţi mai degrabă de tip Yang ar trebui să evitaţi utilizarea excesivă a culorilor specifice acestei energii, iar dacă sunteţi de tip Yin nu ezitaţi să aduceţi în decor mai multe pete de culoare roşie, galbenă sau portocalie. În acest fel veţi reuşi să echilibraţi nu doar energia dormitorului, ci şi pe a dvs.

Culorile Feng Shui menite să îmbunătăţească relaţiile nu sunt întâmplătoare, fiind aceleaşi culori asociate deja cu romantismul. Nuanţele tradiţionale ale unui dormitor Feng Shui includ roşu, roz şi alb. Nu ar fi însă practic să vă decoraţi dormitorul într-o paletă de culori atât de limitată. În schimb, o schemă de culori neutre, liniştite, cu accente de culoare Feng Shui ar fi un mod minunat de amenajare.
Detalii ajutătoare

  • Alegeţi opere de artă cu accente roşii sau roz pentru a vă îmbunătăţi schema de culoare romantică a dormitorului.
  • Adăugaţi câteva perne sau cuverturi de lux în culorile romantice Feng Shui.
  • Lumânărelele nu numai că pot îmbunătăţi schema dvs. de culori, dar pot adăuga o atmosferă romantică.
  • Florile proaspete roşii sau roz sunt deosebit de benefice pentru a realiza Chi-ul (energia) romantic în dormitor.
  • Gândiţi dincolo de o paletă de culoare roşie, roz sau albă, în dormitorul dvs. Feng Shui. Pentru a crea armonie, puteţi alege şi alte nuanţe care se potrivesc cu schema de culori, cum ar fi piersică, ruginiu sau fildeş.

dormitorio de feng shui

2. Aşezarea şi plasarea mobilierului

Şi în arta Feng Shui patul este principalul element al dormitorului, astfel că întreaga configurare a încăperii ar fi bine să se facă în funcţie de forma, designul şi poziţia acestei piese de mobilier. Patul ideal trebuie să aibă dimensiuni medii şi muchii şi colţuri rotunjite. Ca o regulă de bază, în această practică patul nu trebuie aşezat cu picioarele spre uşa încăperii, dar nici cu capul orientat spre fereastră sau între fereastră şi uşă. În cazul în care nu aveţi altă posibilitate, trebuie măcar să aveţi grijă să ţineţi uşa dormitorului închisă atunci când vă odihniţi.

Conform specialiştilor, poziţia corectă a patului este cât mai departe de uşă, cu tăblia lipită de perete şi cu fereastra situată în partea dreaptă a patului. În acest fel veţi beneficia de un somn profund şi cu adevărat relaxant.
Citește și Panourile tapițate de perete – stil și eleganță în dormitor
Un alt aspect important este numărul pieselor de mobilier pe care decideţi să le amplasaţi în dormitor, întrucât, după cum poate ştiţi deja, practica Feng Shui nu acceptă spaţiile aglomerate, pline cu diverse obiecte greoaie şi vechi, care nu aduc niciun beneficiu. Numărul acestora trebuie limitat la cele de strictă necesitate, asigurându-vă că au forme rotunjite, contururi line şi profiluri blânde, care favorizează fluxul energiei pozitive.

dormitor romantic feng shui 06

3. Folosiţi simboluri romantice în dormitorul dvs. Feng Shui

Cum este şi firesc după finisarea şi mobilarea dormitorului trebuie să recurgem şi la accesorizarea lui. Pentru a nu vă abate de la principiile Feng Shui este bine să nu uitaţi că această încăpere este destinată cuplului şi, prin urmare, are nevoie de încurajarea romatismului şi a ideii de pereche. Există o mulţime de alte aspecte legate de Feng Shui în afară de culorile predominante sau plasarea pieselor de mobilier. Când vine vorba de amenajarea unui dormitor Feng Shui, există modele şi simboluri gândite special pentru a spori energia romantică. Noi vom enumera doar câteva dintre ele:
Decoraţi în perechi
Simbolismul termenului ”doi” este extrem de important pentru designul dormitorului Feng Shui. Figurinele, veiozele, noptierele, lumânărelele, fotografiile, pernele, sau orice alte accesorii pe care la îndrăgiţi, este de bun augur să fie folosite în perechi.

dormitor romantic feng shui
Folosiţi lucrări care evocă iubirea şi relaţiile
Indiferent dacă afişaţi pe pereţi fotografii cu persoana dragă sau doar atârnaţi o operă de artă clasică care descrie relaţii inocente de iubire, acest tip de artă de perete este o necesitate pentru dormitorul romantic Feng Shui.
Evitaţi arta şi decorul care sugerează emoţii sau pierderi neplăcute
Fotografiile de familie sunt minunate în alte zone ale casei, dar nu sunt considerate favorabile într-un dormitor romantic Feng Shui – acesta este spaţiul pentru fotografii romantice care vă susţin relaţia.

dormitor romantic feng shui

4. Adăugaţi surse de iluminat romantice

Cele mai romantice dormitoare sunt cele recreative şi reconfortante, iar iluminatul are o contribuţie decisivă în acest sens. Fiecare dormitor are nevoie, în primul rând, de o iluminare de bază, aceasta fiind utilă în ceea ce priveşte curăţenia (pentru a nu scăpa vreun colţişor neşters), pentru a ne îmbrăca sau chiar pentru a ne găsi diverse lucruri rătăcite. Sursele de iluminat romantice ale dormitorului reprezintă un alt strat de lumină care îşi va pune amprenta pe starea dvs. de spirit. Nu în ultimul rând, o altă sursă de iluminat poate veni de la lămpile de perete sau de la veiozele de pe noptiere.
Citește și 18 idei strălucite pentru dormitoare strălucitoare – iluminatul dormitorului
Reţineţi că pentru a obţine o atmosferă romantică cu ajutorul surselor de iluminat, veiozele de pe noptiere trebuie să fie reglabile şi să aibă lumini foarte blânde. Puteţi adăuga iluminare romantică suplimentară cu ajutorul lumânărilor cu LED-uri, care pot fi achiziţionate cu un temporizator şi telecomandă, pentru o stare de spirit absolut perfectă. Puteţi, de asemenea, să utilizaţi un şir de lămpi mai mici şi delicate, pentru un aspect romantic complet sau, de ce nu, un set de beculeţe ca cele pentru pomul de Crăciun.

dormitor romantic feng shui

5. Alegeţi lenjeria de pat romantică şi luxoasă

Magia dormitorului dvs. romantic este dată de o lenjerie de pat desăvârşită, accentele de culoare roz fiind tot ce v-aţi putea dori. Lenjeria dvs. de pat este cel mai important element dintr-un dormitor romantic. Elementul Feng Shui pentru iubire este Pământul, aceasta însemnând că lenjeria de pat din ţesături naturale şi în culori neutre pot spori energia romantică în dormitor. Cele mai romantice lenjerii de pat ar trebui să fie plăcute la atingere, luxoase, elegante, somptuoase, însă nu întotdeauna şi extrem de costisitoare. Completaţi ansamblul lenjeriei de pat cu pături şi perne în culorile romantismului Feng Shui.

dormitor romantic feng shui

6. Dormitor romantic Feng Shui cu accente de orice fel

Dormitorul Feng Shui nu trebuie să fie decorat în mod elaborat, ci doar să invite la visare şi romantism. Minunatul secret al adoptării beneficiilor Feng Shui este că acestea funcţionează în orice stil de decorare. Decorul de accent nu trebuie să fie neapărat tematic, adică bazat exclusiv pe practica Feng Shui, ci în orice stil pe care îl alegeţi pentru dormitor. Obiectivul dvs. pentru realizarea unui dormitor romantic este să alegeţi în mod conştient fiecare piesă de decor, punându-vă invariabil întrebarea dacă va spori stilul relaxant şi romantic pe care speraţi să-l atingeţi prin Feng Shui. Cel mai romantic decor de dormitor este acela în care vă simţiţi relaxaţi şi odihniţi!
Citește și 10 pași către un dormitor relaxant și calm
dormitor romantic feng shui

7. Plante Feng Shui pentru un dormitor romantic

Se poate spune că tot ceea ce ţine de Feng Shui este un moft şi o toană a modei, dar există multe argumente care pledează pentru partea pozitivă a acestei tehnici.

Printre cele mai populare plante Feng Shui de interior se numără bambusul. Spathiphyllum sau Crinul păcii este o plantă cu flori albe, ideală atât pentru dormitor cât şi pentru restul casei. Este şi ea una dintre cele mai populare plante Feng Shui de interior şi, totodată, una din plantele rezistente şi uşor de întreţinut. Pe lângă faptul că este o plantă impunătoare, ficusul are efectul de a înălţa tavanul şi de a curăţa aerul de formaldehide, benzen şi amoniac, fiind şi ea una din cele mai bune plante Feng Shui de interior. Denumită oficial Clorophytum comosum şi popular, crinul verde sau voalul miresei, aceasta nu este doar una din cele mai decorative plante de apartament, dar şi una dintre cele cu o extraordinară capacitate de a purifica aerul din camera în care se află. Mai puteţi aduce în dormitor ferigi, violete africane, palmieri de apartament sau primule.
Citește și Idei de design interior cu plante de talie înaltă
dormitor romantic feng shui

Nu există neapărat plante de apartament bune sau rele din punct de vedere Feng Shui. Mai degrabă, poziţionarea plantelor de apartament poate aduce energii pozitive sau negative. Şi totuşi, putem vorbi despre aşa-numitele plante care, prin aspectul lor, atrag energii negatice, şi pot aduce ghinion, susţin adepţii acestei practici. Ţepii cactusului, de exemplu, răspândesc energii “înţepătoare”. Limba soacrei poate avea şi ea o influenţă nefastă, în funcţie de zona în care este aşezată. În realitate, planta, cunoscuta şi sub numele Sansevieria trifasciata, are energii protectoare foarte puternice.
Unde să amplasaţi plantele pentru a vă aduce noroc
Cele mai bune locuri în care să aşezaţi plantele de apartament, potrivit principiilor Feng Shui, sunt zonele care hrănesc elementul Lemn al plantei, adică estul şi sud-estul camerei. Evitaţi să puneţi prea multe plante în zona de nord a unei încăperi pentru că influenţa Lemnului va anihila energia zonei. Moderaţi, de asemenea, prezenţta plantelor în zonele de sud-vest şi nord-vest.

dormitor romantic feng shui

Articolul 7 secrete pentru crearea unui dormitor romantic Feng Shui a fost publicat prima dată pe
Edifica.

Via: https://edifica.ro/despre-casa/dormitor/7-secrete-dormitor-romantic-feng-shui/

Comentarii