14 tendinţe uimitoare în designul interior al verii 2019


8 mai 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Casa și GrădinaBy Mircea Iordache Chiar dacă mai avem câteva săptămâni până la debutul verii calendaristice, designerii de interior şi clienţii lor din întreaga lume au început deja să discute despre tendinţele privind decorul interior pentru sezonul estival ce se apropie cu celeritate. De la bucătăriile moderne, pline de culoare şi până la cele mai căutate textile şi accesorii, există mereu ceva de luat în considerare pentru fiecare locuinţă, indiferent de gusturile sau de stilurile de viaţă ale locatarilor.

În definitiv, odată ce ne vom lua rămas bun de la vremea capricioasă a acestei primăveri, de ce să nu începem să regândim decorul interior pentru vara viitoare cu actualizări la modă dar care nu vor ieşi din stil? Mai ales că majoritatea modificărilor propuse nu vor costa o avere şi nici nu vor necesita ajutorul specialiştilor pentru a le înfăptui.

1. Catifea

Dintre toate tendinţele designului interior, mobilierul şi textilele cu catifea sunt din nou printre cele mai populare. Şi dacă acest lucru nu este suficient, căutările online pentru cuvântul „catifea” au crescut într-un procent de 400% doar în ultimul an, potrivit reţelei sociale Pinterest.

Aşa că nu vă rămâne decât să aduceţi în interiorul locuinţei dvs. cele mai noi tendinţe de design pentru noul sezonul estival, cu o serie de „atingeri” de catifea unor obiecte cum ar fi scaunele, draperiile, cuverturile, pernele sau diverse alte accesorii. De la tonuri bogate şi opulente până la nuanţe subtile şi pastelate, această minunată catifea aduce cu ea o eleganţă delicată şi o atmosferă intimă, astfel încât ea nu va arăta niciodată în afara decorului, indiferent de stilul de design căruia se va asocia.

2. Desene liniare

Dacă sunteţi în căutarea unui mod de a adăuga mai multă personalitate locuinţei dvs., una dintre cele mai jucăuşe idei de design interior pentru vara viitoare se referă la desenele liniare. Acestea atrag cu uşurinţă atenţia vizuală, fiind considerate interesante în aproape orice iteraţie.

De la desene pe perete şi perdele de duş, până la covoare şi mochete, nu veţi avea nici o problemă de a adăuga accesorii estivale care să se laude cu un adaos distractiv, fără a sacrifica eleganţa stilului respectiv. În plus, fiind vorba de idei de design interior pentru vara viitoare, desenele liniare nu vă vor costa prea mult, deoarece le puteţi implementa cu uşurinţă chiar şi în doze mai mici.

3. Finisaje din beton

Deşi această tendinţă estivală a designului interior este mai greoaie decât multe altele, nu există nici o negare a atracţiei răcoroase a mobilierului şi finisajelor din beton, în special pentru o casă minimalistă modernă.
Citește și Cele mai impresionante tendințe generale în design în 2019

În acest sens, ideile de design interior pentru vara următoare necesită mese sau simple console din beton, elemente ce vor împrumuta oricărei camere un sentiment de sofisticare puţin grosier, dar robust. Şi nu vor ieşi deloc din stil. Totuşi, trebuie să reţineţi faptul că acestea pot fi extrem de grele şi dificil de deplasat, astfel încât pot fi uşor periculoase dacă aveţi copii sau persoane vârstnice în locuinţa dvs.

4. Negru mat pentru robineţi

Auriul şi argintiul au fost mult timp culori standard atunci când a venit vorba de robineţi necesari bucătăriilor şi băilor dar, pentru ceva mai mult, optaţi pentru atingerea plăcută şi, în acelaşi timp, pentru aspectul captivant al bateriilor de culoare negru mat. Indiferent că roz, violet, maro, galben sau orice culoare dominantă ar putea fi în baie sau bucătărie, negrul se va asorta perfect cu oricare.

Robineţii de culoare negru mat vor oferi un contrast plăcut şi estetic pentru orice schemă de culori. Negrul va spori aspectul tonurilor neutre şi va induce aspectul unei băi sau bucătării îndrăzneţe şi moderne. Nu trebuie să aveţi pereţi întregi negri sau dulapuri de culoare neagră; obiectele mici pot face treaba dorită cu uşurinţă. Ele vor aduce vitalitate eventualelor tonuri plictisitoare.

5. Margini dantelate

Retrospectiva asupra decadenţei stilului Art-Deco, ce pornise atât de impetuos la începutul secolului trecut, ne reaminteşte atractivitatea marginilor dantelate. Acestea arată grozav în combinaţie cu tapiţeriile de catifea şi pot adăuga interes vizual în orice cameră.

În plus, la fel ca şi multe alte idei de design interior estivale, puteţi obţine aspectul dorit fără a fi nevoie să forţaţi nota, ci apelând doar la un simplu spătar de scaun, ici şi colo, la o margine laterală dantelată a mesei sau la o tavă de servire cu aceleaşi caracteristici.

6. Franjuri

Un alt accesoriu drăgălaş din designul interior îl reprezintă franjurile, acestea adăugând de fiecare dată o notă interesantă jocului vizual al decorului respectiv, rămânând în acelaşi timp la modă indiferent de tendinţele ce vin şi pleacă.

Gândiţi-vă la adăugarea de franjuri, una dintre cele mai „hot” tendinţe de design interior pentru această vară, ca ornamente sub scaune, la marginile pernelor, draperiilor şi chiar în jurul lămpilor de iluminat. Franjurile imprimă cel mai uşor unui decor interior acea sofisticare de tip vintage.

7. Dulapuri colorate

Sigur, nu puteţi da greş cu finisajele din lemn natural atunci când vine vorba de dulapurile de bucătărie. Dar, de asemenea, puteţi să vă actualizaţi rapid bucătăria cu dulapuri proaspăt vopsite în tonuri vii, surprinzătoare, pentru a o face unică.
Citește și Tendințe de top în mobilierul anului 2019
scheme de culori bucatarie 2019

Iar una dintre cele mai noi tendinţe de design interior pentru această vară cere mobilierului de bucătărie tonuri cât mai energizante. În consecinţă, gândiţi-vă la culori îndrăzneţe în finisaje mate, pentru a fi plăcute privirilor.

8. Feronerie nou-nouţă

Una dintre cele mai puţin costisitoare actualizări pe care le puteţi adăuga în orice cameră este înlocuirea feroneriei. De la mânerul sertarului de toaletă, până la butonii dulapurilor, puteţi reînnoi cu uşurinţă aspectul unei băi sau bucătării pe cont propriu, în câteva zeci de minute şi cu costuri minime.

Şi în loc să optaţi pentru piese de feronerie în atât de mult folositul auriu sau argintiu, tendinţele de vară ale designului interior necesită o actualizare către alte culori, favorită fiind negru. Având o finisare mată modernă, piesele de feronerie vor arăta excelent, indiferent de culoarea aleasă.

9. Bucătărie bleumarin

Cu o creştere de 93% a numărului de accesări efectuate pe motorul de căutare Google în ultimele şase luni, bleumarin este în acest moment una dintre cele mai solicitate culori pentru mobilierul de bucătărie. Se pare că tentele de bleumarin ajută la ascunderea uzurii zilnice, sunt clasice şi reprezintă o alternativă excelentă la tonurile de lemn sau la cele albe.
Citește și Scheme de culori ideale pentru bucătării moderne

Dacă direcţionarea tendinţelor de design interior estivale cu o bucătărie în acest sens este prea mult pentru dvs., o insulă de bucătărie sau dulapuri inferioare în tente de bleumarin vor fi de ajuns pentru o actualizare revigorantă.

10. Forme curbilinii

De la canapele la mese laterale, mobilierul curbat a fost la modă în ultimii ani, şi atunci când vine vorba de noile tendinţe de design interior pentru această vară, nici acum nu face excepţie. Acesta poate fi considerat un antidot la liniile rigide şi restrictive popularizate în ultimul timp de stilul minimalist, mai ales că recenta revenire a industriei la maximalism a fost doar un zvon.

Pentru a canaliza tendinţele de design interior pentru vara apropiată în casa dvs., aveţi grijă să aveţi mobilier în forme curbilinii sau în formă de „S”, pentru o actualizare de decor interesantă. Şi dacă sunteţi pe punctul de a achiziţiona o canapea nouă, un stil curbat va păstra livingul dvs. într-o atmosferă unică şi modernă pentru mulţi ani.

11. Pardoseli artistice

Dacă întrebaţi vreun designer de interior care este cea mai bună zonă de luat în considerare atunci când începeţi să decoraţi o cameră, ei vă vor spune instantaneu cât de transformabile şi fundamentale sunt pardoselile. Prin executarea iniţială a soluţiilor de pardoseală şi pornirea decorului de la nivelul solului, veţi putea decora mult mai uşor întregul spaţiu. Iar atunci când vine vorba despre tendinţele de design interior pentru sezonul estival, cu cât mai elegante şi unice vor arăta pardoselile dvs., cu atât va fi mai bine.
Citeşte şi Răşinile epoxidice au revoluţionat decorul pardoselilor

Ca şi indiciu al tendinţelor de design interior pentru vara următoare, trebuie să alegeţi un design unic, indiferent dacă e vorba despre o culoare şi un model îndrăzneţ sau ceva mai simplist şi subtil. Pentru a obţine aspectul corect, puteţi fie să aduceţi un covor expresiv, fie chiar să pictaţi diferite modele pe podeaua din lemn – o altă tendinţă foarte populară pe Pinterest.

12. Modele geometrice

Perfectă pentru orice cameră din casă, una dintre tendinţele de sezon preferate de designerii de interior în această vară acordă o mare importanţă modelelor grafice şi imprimeurilor geometrice, pentru crearea de jocuri vizuale suplimentare.

Pentru a vă aduce tendinţele grafice de design interior pentru vara următoare în casa dvs., puteţi utiliza acest aspect chiar şi în doze mai mici. Acest lucru e posibil prin cuverturi şi perne, un covor nou sau chiar modele pictate de-a lungul unui perete de accent. Cea mai bună parte este că ele nu vor ieşi niciodată din stil, atât timp cât optaţi pentru combinaţii de culori clasice.

13. Plante exotice

Probabil că nu este deloc surprinzător faptul că, atunci când se analizează cele mai bune tendinţe estivale ale decorului interior, plantele şi florile vor fi mereu la loc de cinste. La urma urmei, acestea evocă instantaneu frumuseţea naturii şi, bineînţeles, se simt mult mai bine atunci când vremea este mai caldă. În plus, nimic nu bate aspectul şi senzaţia oferită de florile proaspăt tăiate, aşezate într-un vas sau o vază deosebită.

Oricum, tendinţele de top ale decorului interior pentru vara următoare se remarcă prin plante şi flori exotice, ce trebuie plasate în locuri mai puţin aşteptate. Plantele exotice sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a adăuga o senzaţie tropicală în cameră, ajutând în acelaşi timp la purificarea aerului de orice toxine şi impurităţi.

14. Personalizare

De obicei, tendinţele estivale ale decorului interior sunt de inspiraţie şi acţionează ca un ghid atunci când sunteţi pe cale de a decora sau actualiza un spaţiu dar, în final, cel mai important expert în design, ce-l puteţi angaja la un proiect, sunteţi chiar dvs.
Citește și Stiluri de design interior care vor face furori în 2019

Vă puteţi decora spaţiul cu lucruri la care ţineţi, vă amintesc de vremurile bune sau pur şi simplu vă plac. Astfel, puteţi avea încredere în propriile gusturi, bucurându-vă de spaţiul pe care îl creaţi.

Articolul 14 tendinţe uimitoare în designul interior al verii 2019 a fost publicat prima dată pe
Edifica.

Via: https://edifica.ro/despre-casa/design-interior/tendinte-design-interior-vara-2019/

Comentarii