121 de oameni au fost ucişi de la izbucnirea protestelor din Nicaragua


6 iunie 2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Fără categorieBy Gheorghe Cristian Paul Un total de 121 de persoane au fost ucise şi alte 1.300 rănite în Nicaragua de la izbucnirea manifestaţiilor la jumătatea lunii aprilie împotriva guvernului preşedintelui Daniel Ortega, a indicat marţi organizaţia neguvernamentală Centrul nicaraguan pentru drepturile omului (Cenidh), relatează AFP, potrivit agerpres.

Bilanţul a crescut în ultimele zile, când 10 persoane şi-au pierdut viaţa în violenţele dintre manifestanţi şi forţele de ordine în Masaya (sud), a declarat pentru AFP secretarul executiv al Cenidh, Marlin Sierra.

Citeşte şi: Summitul Trump-Kim, la Hotelul Capella, pe Insula Sentosa, în Singapore (Casa Albă)

De mai multe zile, Masaya a devenit epicentrul confruntărilor dintre manifestanţi şi forţele de ordine care încearcă să degajeze numeroasele baricade ce obstrucţionează circulaţia pe străzile oraşului cu o populaţie de 100.000 de locuitori.

Mai mulţi locuitori relatau luni despre două execuţii sumare în rândul unor manifestanţi dezarmaţi, inclusiv un minor de 15 ani. Un poliţist a fost de asemenea ucis, potrivit autorităţilor.

Marţi, violenţele s-au extins şi în Granada, staţiune turistică situată la 46 km sud-est de capitala ţării, Managua, unde un adolescent a fost ucis cu focuri de armă, potrivit Cenidh.

Citeşte şi: SUA insistă: Iranul trebuie să oprească îmbogăţirea uraniului

Daniel Ortega, erou al revoluţiei sandiniste care a înlăturat dictatura în 1972, se confruntă de la jumătatea lui aprilie cu un val de contestare fără precedent, declanşat de o reformă a pensiilor, abandonată de atunci, dar care s-a transformat într-o mişcare generală de respingere a şefului statului, acuzat de restrângerea libertăţilor şi de confiscarea puterii. El conduce Nicaragua din 2007, după o primă etapă la putere între 1979 şi 1990.

La rândul său, Ortega denunţă ”o conspiraţie a opoziţiei” ce vizează să-l înlăture de la putere, în timp ce opozanţii săi îl acuză că recurge la grupuri civile armate mobilizate pe post de miliţii.

Articolul 121 de oameni au fost ucişi de la izbucnirea protestelor din Nicaragua apare prima dată în Black News.

Via: https://blacknews.ro/121-oameni-ucisi-izbucnirea-protestelor-nicaragua/

Comentarii