10 piese de mobilier de neînlocuit pentru un spaţiu mic


15 aprilie 2019 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Casa și GrădinaBy Alina Andrei Când nu dispunem de prea mult spaţiu într-un apartament, depinde de alegerea mobilierului potrivit pentru ca locuinţa să pară confortabilă şi comodă. Simpla noastră opţiune pentru un anumit tip de mobilier este definitorie pentru întregul aspect al locuinţei. Există modele de scaune, mese şi dulapuri care pot fi mult mai uşor adaptate într-un spaţiu minuscul. Aceste 10 tipuri diferite – de la scaunele acrilice, aproape imperceptibile, până la rafturile potrivite dimensiunilor apartamentului dvs. – ar trebui să reprezinte ţinta fiecărui proprietar al unei locuinţe mici. Iată ce să alegeţi în situaţia în care o canapea obişnuită vă ocupă aproape jumătate din apartament:

1. Masă cu un picior

O masă rotundă cu un picior subţire se potriveşte cu uşurinţă într-un spaţiu mic. Forma rotundă a tăbliei implică absenţa colţurilor ascuţite atât de nedorite, iar faptul că are un singur picior, înseamnă că mai mulţi prieteni pot fi aşezaţi în jurul ei.

2. Rafturi universale

În loc de un dulap mare cu rafturi care să ocupe întregul dvs. spaţiu, alegeţi nişte rafturi destul de versatile, care pot fi aşezate atât pe vertical cât şi pe orizontal. Acestea pot fi amplasate pe un perete generos, pot fi folosite diferit în camere diferite, sau puteţi pune o canapea între ele. Un raft foarte bine ancorat şi puternic construit pe orizontală poate servi chiar şi ca o băncuţă.

rafturi universale

3. Un set de scaune

Chiar dacă nu există spaţiu pentru un scaun sau o canapea mare în apartamentul dvs., acest lucru nu înseamnă că nu aveţi nevoie de un număr suficient de locuri. Una dintre soluţiile posibile este să aşezaţi scaunele unul peste celălalt, punându-le într-un colţ: atunci când oaspeţii îşi anunţă vizita, trebuie doar să le desfaceţi din grămadă şi să le folosiţi ca de obicei. Scaunele joase sunt chiar mai indicate decât cele înalte, de tip bar, deoarece pot fi folosite şi ca mese laterale şi ca scaune.

set de scaune

4. Oglinzi mari

Dacă nu doriţi să cumpăraţi decât câteva piese de mobilier pentru a optimiza spaţiul, atunci o oglindă mare şi frumoasă este una dintre cele mai bune opţiuni. Datorită oglinzilor mari, o încăpere micuţă vă părea instantaneu mult mai spaţioasă. Aşezaţi-o în faţa ferestrei pentru un efect maxim. Sfat: Pentru a vă da seama cum va arăta o oglindă mare pe unul din pereţi, sau chiar un perete numai din oglinzi, nu trebuie să cheltuiţi o avere, ci doar să alegeţi două sau trei oglinzi de mărime naturală pe care să le agăţaţi de perete.
Citește și Oglinda și utilizarea ei în amenajările interioare
living cu oglinda mare

5. Scaune mici şi colorate

Scaunele cu mânere şi spătar sunt extrem de confortabile, dar ocupă şi foarte mult spaţiu. Într-o cameră de zi mai mică, puteţi beneficia de mai multe locuri, alegând scaune fără cotiere, taburete sau chiar nişte piese sub formă de butoiaşe de diferite mărimi şi culori.

scaune mici colorate in living

6. Canapea

O canapea mică pentru două persoane (sau loveseat, cum i se mai spune) este o piesă de mobilier extrem de confortabilă care înlocuieşte cu succes o canapea voluminoasă, indiferent că doriţi să vă culcaţi sau să vă bucuraţi de un strop de intimitate. Într-un apartament mai spaţios, aceasta poate fi aşezată la baza patului, lângă uşa de la intrare, sau chiar în zona de servit masa.

canapea mica

7. Masă dreptunghiulară mică

Acesta poate servi nu numai ca un mini-birou, ci poate deveni şi o noptieră improvizată. De fapt, acest tip de masă poate îndeplini aproape orice fel de funcţie. Datorită formei convenabile, este deosebit de utilă într-un apartament-studio, unde este nevoie de mobilier care poate efectua mai multe funcţii simultan.

masa patrata mica multifunctionala

8. Băncuţe

O bancă fără spătar este o alegere foarte rezonabilă pentru o bucătărie mică, deoarece poate fi plasată sub masă când nu este utilizată. În plus, o bancă joasă poate servi şi ca măsuţă de cafea. De asemenea, poate fi folosită ca loc suplimentar dacă oaspeţii ocupă toate scaunele.

bancuta in designul interior

9. Scaune transparente

Materialul plastic transparent este o alegere excelentă pentru spaţiile mici. Un scaun realizat dintr-un astfel de material este deosebit de practic, deoarece poate fi plasat oriunde, atât în ​​camera de zi cât şi în bucătărie.

scaune transparente living

10. Scaune căptuşite

Scaunele capitonate din orice material, fie că este vorba de piele în stil marocan, fie de o ţesătură rustică grosieră, reprezintă nişte piese de mobilier pe care orice apartament mic trebuie să le deţină. Utilizaţi-le ca suport pentru picioare, scaune suplimentare sau chiar ca masă.

scaune capitonate

Articolul 10 piese de mobilier de neînlocuit pentru un spaţiu mic a fost publicat prima dată pe
Edifica.

Via: https://edifica.ro/despre-casa/design-interior/10-piese-de-mobilier-pentru-spatii-mici/

Comentarii